אורה צרפתי

בקשה להחזרת רנטה מאדם שנפטר

אמי נפטרה בי"ב אב בשעה שעברה 24.7.18. היא קיבלה את הרנטה בתחילת החודש ונפטרה בהמשך החודש. חלק רנטה עבורה וחלק מהרנטה פנסיה מגרמניה אחרי שאבי נפטר. הגרמנים מבקשים שאחזיר להם את הרנטה ואני מסרבת. קיבלתי מכתב בגרמנית לא ברור. אני צריכה עזרה בתרגום ולדעת איך לנהוג. אשמח לעזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, מרבית הקרנות הגרמניות מעבירות את התשלומים על בסיס רבעוני. באם אדם שקיבל פיצוי נפטר, יש להן את הזכות לקבל מהבנק החזר, על חשבונו של המנוח, בגין החודשים ששולמו וניצול השואה לא היה בחיים. נשמע שזו הסוגייה בפניה את עומדת.