יפה

זכאות תשלומים לשאירים

אימי נולדה ב1930 בבקאו, עלתה לארץ ב1964. לא עבדה בארץ וכשאבי נפטר היא קיבלה קצבה מביטוח הלאומי. הבנתי שישנה אמנה הקובעת שניצולים שלא עבדו בארץ לא זכאים לפי ההסדר החדש לקבל מענק או כל תשלום אחר. אבי היה בוסלוי בתקופת המלחמה ונפטר ב1972

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, אכן, ישנה דרישה לחודשי הכשרה מטעם הביטוח הלאומי הישאלי, כתנאי לקבלת התגמולים מהביטוח הסוציאלי הגרמני, שכן הפיצוי הינו מכוח דיני עבודה ואינו נחשב לפיצוי בגין רדיפות. כמו כן, לאור שנת פטירתו של אביך, תנאי נוסף אינו מתקיים כאן.