קורין

רנטה יהדות צפון אפריקה

סבא שלי הוכר כניצול שואה מצפון אפריקה(מרוקו) הופקד לו כסף כ3000 יורו לבנק שבו מתנהל החשבון. מהבנק התקשרו להגיד שהוא צריך להראות מסמך רנטה על מנת שישחררו לו את הכסף לחשבון. מה זה המסמך הזה? מעולם לא קיבלנו.. במידה ואין מסמך כזה האם הם יכולים לא להפשיר את הכסף?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

אני מניח שאת מדברת על המענק החד פעמי מקרן הסיוע של ועידת התביעות. אציע שתתקשרי אל הנציגות שלהם בישראל ותבקשי את מכתב האישור. אציין שכמי שטיפל בבקשות רבות כאלו, מדובר בבקשה שבדרך כלל לא נדרשה, שכן הבנקים יודעים לזהות את הגורם המשלם ומבינים את מהות התשלום שנכנס ממנו.