אביב טל

פיצויים לניצולי שואה

שלום הוריי שניהם ילדיי רומניה, ילדי 49 ו52 סבא מצד אמא שלי כל אחיו (5 במספר) נספו ברכבת משא בדרך לגטאות. סבא שלי לא היה בשואה והספיק לברוח. רצינו לדעת אם ישנה זכאות לפיצויים על אחיי של סבי ובנוסף על סבא וסבתא שברחו משם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

בפ"ד סטלה ארלזוב נקבע כי הפיצויים הינם אך ורק לחיים. מטעם זה, אין כיום פיצוי על אחיי סבך המנוחים. בנוגע לסבך וסבתך- יש להבין את מועד העליה שלהם ומה שעבר עליהם כדי לתת תשובה מדויקת, אך מהעולה בשאלה אני חושב שהנקודה העיקרית לאורה תיבחן זכאותו , היא מה מועד בריחתו של סבך . בברכה.