נלי

האם סבתי זכאית לפיצויים?

סבתי ואחותה ברחו מבסרביה שבמולדובה לסיביר דרך רכבות של אסירים ורשמו אותן ברשימות שלהם ולאחר שהגיעו לסיביר הם שינו את השמות ואת תאריכי הלידה כדי שלא יזהו אותם עם האסירים. סבתא שלי חייה בפחד כל חייה שלא יעשו לה בעיות עם זה שהיא הייתה כביכול אסירה. הבנתי שהיא כן יכולה לקבל פיצויים אבל צריך המון מסמכים שאין ובגלל ששינו לה את השם ותאריך לידה זה עוד יותר בעייתי , מה ניתן לעשות במצב זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

נלי שלום, לא ברור לי משאלתך באיזו שנה ברחה סבתך מבסרביה. בהנחה שהבריחה היתה לאחר הכיבוש, סבתך תהא זכאית לפיצוי. לעניין המסמכים- בשל הקושי בהשגת הראיות, מטעמים מובנים, הקרנות השונות אינן דורשות עמידה במלוא נטל ההוכחה, אלא מסתפקות בראשית ראיה. נדרשים מסמכים, אך פחות מהנדרש בדרך כלל להוכחת קורות ניצולי השואה. בעניין זה לאור המקרה הפרטני אני סבור כי את צריכה להיוועץ בגורם משפטי המיומן בעבודה למול כל קרן אליה את פונה.