סימונה ליטמן

דור שני לנצולי טרנסניסטריה

שני הורי ניצולי טרנסניסריה.אבי קיבל רנטה מגרמניה על נכות של 100%.נפטר בשנת 2016. אימי קיבלה רנטה דו חודשית מגרמניה.נפטרה לפני 10 שנים. שאלתי הינה האם מגיעים לי פיצויים או תשלומים כלשהם כדור שני.הנני בת יחידה יורשת יחידה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

סימונה שלום, בטרנסניסטריה היו מחנות עבודה, אליהם לקחו גברים. עבודת הפרך במחנות אלו אינה מוכרת כמזכה על פי הקריטריונים ש המוסד לביטוח סוציאלי בגרמניה. ככל שטרם ההגעה למחנה עבודה, היתה עבודה באחד מהמקומות המוכרים (החדשים והחדשים פחות) יש לבחון עמידה ביתר התבחינים .