יהודה גולד

פיצוי ממשרדי הרשות הסוציאליות בגרמניה

כבן לניצלת שואה(ז'ל) עברתי את תהליך וכל הנירת מול הגורמים הגרמנים לקבל פיצוי עבור זה שאימי היתה בגטו . הכל אושר רק בסופו של דבר הם טענו שאימי פה בארץ לא שילמה ביטוח לאומי (תמיד היתה עקרת בית) האם זה נכון? .מה האפשריות לקבל פיצוי מהמשרד הסויצאלי הגרמני? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

יהודה שלום, חשוב להכיר כי התביעות לקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי בגרמניה אינן תביעות לפיצוי ניצולי שואה, אלא תביעות על עבודה, לפי התבחינים שכל אדם מקבל או נדחה בתביעות מסוג זה. אחד הקריטריונים הוא משך זמן עבודה. בסוגיה זו, ע"פ אמנה בין המדינות ישראל וגרמניה, משך זמן העבודה בישראל מכשיר קצבה בגרמניה. אולם, במצב כמו של אמך, באם היא לא עבדה בישראל, אז לצערי, היא לא עומדת בתבחין זה.