שרית

דור שני לשואה

שלום רב. אבי היה ניצול שואה. נולד בוורשה, פולין. כל משפחתו נכחדה בשואה. הוא עלה ארצה בשנת 1949. הוא לקה במחלת נפש בשנת 1956 כתוצאה מפשעי הנאצים והיה מאושפז בבית חולים לחולי נפש מרבית שנות חייו הבוגרות עד יום מותו בשנת 1979. בשל כך לא היה מי שיטפל בענייניו בהקשר לקבלת פיצויים. למיטב ידיעתי ולאחר בירור שערכתי, הוא לא קיבל כל פיצוי על היותו ניצול שואה (עד כמה שאפשר לכנות זאת ניצול). להלן שאלותי: 1. כיצד ניתן לתקן את המעוות, אם אפשר בכלל לתקנו? 2. האם אני ואחי, כדור שני לשואה, זכאים לפיצויים לכשהם? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שרית שלום, שעה שאביך לא תבע את הזכויות המגיעות לו בחייו, אין אפשרות כעת לתבוע את זכויותיו הוא. לך ולאחיך, בני הדור השני, אין זכויות לפיצויים כלשהם. הזכות לפיצויים לבני הדור השני היא מוגבלת מאד, וקיימת כעת מממשלת צרפת וממשלת הולנד, בנסיבות ספציפיות מאד. בברכה, עו"ד ידיד

שוש

שמעתי שאפשר לקבל פיצוי לדור שני דרך ביטוח לאומי.ויש תעריפים מדורגים, לילדי ניצולים, ילדים שנמלטו, עבודות כפייה וכו.. צריך לבדוק כנראה שם.