אלינה

האם בן לאם שלא בחיים שנתיים זכאי לפיצוי. היא לא קיבלה שום פיצוי בזמנו

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ככל שמדובר על פיצויים בגין הרדיפות- הכלל הוא, כפי שהוא נוסח בפסק דין סטלה ארלזוב, ע"י שופט בית המשפט העליון דאז, אלייקים רובינשטיין- שהזכות מתה עם ניצול השואה וכי הזכויות הם לניצולים בלבד. ישנם מעט יוצאים מן הכלל. לדוגמא , תביעה בגין עבודה בגטו, שהינה מוגדרת כתביעת דיני עבודה בגרמניה, מאפשרת לך, הבן, בהנחה שאתה יורשה של אמך המנוחה, לעמוד על זכויותיה, באם הגיעו לה תשלומים מהמוסד לביטוח הסוציאלי.