יוסף סקוצילס

אימי קיבלה פיצויים מגרמניה ונפטרה ביולי 2015 . האם אני ואחי זכאים לקבל את הרנטה שלה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, יש לוודא באם מה שאתה קורה לו פיצויים מגרמניה הינו תגמולים מהמוסד לביטוח סוציאלי הגרמני. באם התשובה חיובית- אז יורשיה לא זכאים לדבר נוסף. באם התשובה היא שלילית ומדובר בפיצויים אחרים, אז יש לבחון את עניינה, שכן ייתכן בהחלט שיורשיה זכאים לעמוד על זכויותיה גם למול המוסד לביטוח סוציאלי, אף במצב בו היא לא עמדה על זכויותיה בחייה.