טל דויטש ננר

זכאותם של הורי.

שלום רב, אמי ילידת 1934, והייתה תושבת ריגה (שנקראה אז דוננברג,ותחת שלטון גרמני). בשנת 1941 נמלטה עם משפחתה לטשקנט,וחלק ממשפחתה שלא הצליח להימלט- מצאו את מותם בגטו ריגה.מייד אחרי המלחמה חזרו היא ושרידי משפחתה לריגה.ידוע לי כי קיבלה פעם אחת פיצוי בסך 2,000 מרק.בשנת 1971 עלינו ארצה מריגה, ומשנת 1985 הורי עברו לגרמניה,וחיו שם עד פטירת אבי בשנת 2001. אמי חיה בישראל כיום, ומחזיקה גם באזרחות גרמנית.האם היא נחשבת ניצולת שואה? האם העובדה שאבי סבל מהכיבוש הגרמני אף הוא, ולא דרש אף פעם פיצוי עד שנפטר- מאפשרת ניצול זכאותו בדיעבד, וקבלת הסכומים אותם לא דרש כיורשיו? תודה, טל

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

טלי שלום, בענין אמך- שעה שהיא קיבלה פיצוי חד פעמי בגין רדיפותיה, הרי שהיא מוכרת כניצולת שואה, ותוכל לדעתי אף לקבלת שעות סיעוד מעת הקרן לרווחה. לצערי, מהנתונים אשר פירטת איני מוצא כי קיימת אפשרות לזכאות שלה לתגמולים חודשיים. בעניין אביך- שעה שהוא לא תבע זכויותיו בחייו, לא ניתן לתבוע את זכויותיו כעת. בברכה,