שרון רן

גובה תשלום טרחה למשרד בגרמניה

אני נדרש לשלם 15% .קראתי שיש חוק שכר טרחה לא יותר מ7.5%. האם חוק זה חל גם על משרד שנמצא בברלין . דוברי עברית טל קישור בישראל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, הגבלת שכר הטרחה על טיפול מול מוסד לביטוח סוציאלי בגרמניה הינה הגבלה בת כמה שנים. כפי שכתבת, כאשר השירות ניתן בארץ, ההגבלה עומדת על סך 7.5% = מע"מ. לפי מיטב פרשנותי, החוק הישראלי אינו יכול להגביל נותן שירות מחוץ לגבולות הארץ. היה חכם לבדוק זאת קודם, שכן יש בארץ עורכי דין שנותנים שירות נהדר בנושא ועומדים מראש בהגבלת החוק.