בשם תקתוק מזלה

זכאות לגימלה חודשית והוצאות טיפול שיניים

אימא שלי עלה ארצה בשנת 1969, מצבה ממש לא טוב, היא אחרי אירוע מוחי והיא נתמכת במטפלת, האם יש מקום לקבל גימלה חודשית כמו כולם, הרי היא ניצולת שואה כמו שאר בני משפחתה ולמזלה הרע עלתה ארצה מאוחר יותר בגלל שלא היו לה האמצעים לעלות ארצה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, השאלה חסרה פרטים רבים, המשפיעים על היכולת לתת תשובה מדויקת. לאור שנת עלייתה, נהיר כי היא אינה עומדת בתבחין עיקרי של חוק נכי רדיפות הנאצים. יש להבין בדיוק מה עבר עליה כדי לבחון הגשה לקרן סעיף 2 של ועידת התביעות או הכרה מכוח חוק ההטבות או הפסיקה בנוגע לילדי עובדי כפיה. בנוסף, חשוב לבחון זכויות למענקים כגון ילדות אבודה והשתתפות בהוצאות סיעוד וכד'.