judi

זכאות להגדלת הגימלא

אני בת 70 אבי נרצח בדכאו ב 44 כשנילקח מאיתנו היינו בבודפסט, אחרי המלחמה חזרנו לביתנו בטרנסילבניה.אחותי אימי ואני עלינו ארצה ב51 הוכרתי כנכה נפשית ב 2009 כשנזקקתי לטיפול. במלחמת יום הכיפורים הייתיגם שנה בטיפול, אז עוד עבדתי. הוכרו לי 30% נכות. אני עדיין בטיפול רפואי ותרופתי. האם יש מקום לבקש הגדלת גימלא מהאוצר. תודה מראש על תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ג'ודי שלום, אחת לשנה את יכולה לבקש להגדיל את אחוז הנכות. על פניו נראה לי, ממעט הפרטים שמסרת, כי הדבר הנכון הוא שאכן תפני לרשות לזכויות ניצולי השואה בעניין זה. לדעתי עמותת "עמך" הינם הכתובת הנכונה בשבילך. אבקש לאחל לך בריאות ואריכות ימים. עו"ד ידיד

עו"ד שרית ג'ינר

ג'ודי שלום רב ממה שהבנתי משאלתך, אימך מקבלת גמלה חודשית ממשרד האוצר. משרד האוצר קובע 25% נכות עבור מי שסובל מבעיות נפשיו כגון חרדות ונדודי שינה. ניתן לבקש הגדלה של אחוזי הנכות במידה וחלה החמרה במצבו של ניצול השואה. כמו כן ילקחו בחשבון מחלות כגון: מחלת לב, סכרת, אוסטיופורוזיס ועוד. אני ממליצה לכם לפנות למשרד האוצר בטלפון: 03-5682651, ולבקש טפסים לשם הגדלת אחוזי הנכות. בהצלחה. בכבוד רב, עו"ד שרית ג'ינר משרד עו"ד דוד ידיד