הילה

מי שברח לרוסיה

שלום, סבתי ז"ל ברחה לרוסיה בתקופה של הסכם ריבונט מולוטוב. לאחר שנתיים בעיר גומל, סבי ז"ל גוייס לצבא האדום והיא ברחה לתוך רוסיה בעקבות כיבוש הגרמנים ושם נולד אבי בשנת 1941. כיום אבא שלי אינו מקבל שוב הטבה/פיצוי, קצבה עקב היותו ניצול זואה. האם על הוא זכאי למשהו? בברכה הילה

הילה

תודה על המענה. סבתי ברחה לרוסיה בספטמבר 1939 וחיתה בגומל. סבי גוייס לצבא האדום בתאריך 19.7.41 ושם מצא את מותו. היא המשיכה לבקר אותו במחנה שלו בצבא האדום עד שהוא שלח אותה לברוח לתוך רוסיה- ככל הנראה זה היה באוגוסט או ספטמבר 1941. כך שאבי היה עובר כאשר סבתי היתה בגומל. היא עזבה בהריון די מתקדם. הוא נולד בתאריך 25.11.1941 את שם המקום המדיוק אין לי. אני מבינה מעדותה של סבתי שזה היה באזור קזכסטן. יש לי עדות מצולמת של סבתי המתעדת את סיפור חייה, הבריחה שלה, הבריחה מגומל, לידתו של אבי. וכן ומסמך בודד בו היא הצהירה בפני הועד היהודי בפולין - לאחר המלחמה- שהיא ואבא שלי ניצלו כאשר הסתתרו ברוסיה ואבי נולד בשנת 1941. זהו מסמך שהשגתי בעקבות מסע שושים שערכתי. איך ניתן להתקדם מכרן? תודה הילה

עו"ד שרית ג'ינר

שוב שלום הילה ככל הנראה ניתן להשיג עבור אביך מענק חד פעמי של 2556 יורו (במידה והוא עדיין לא קיבל אותו). בקשר לקצבה חודשית, הסיפור לא פשוט, אבל יתכן והוא זכאי לגמלה חודשית ממשרד האוצר, והכל במידה והוא עלה ארצה לפני אוקטובר 1953. את מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו להמשך טיפול. בברכה, שרית ג'ינר, עורכת דין דוד ידיד, משרד עורכי- דין ונוטריון אלנבי 22, תל אביב 63301 טל': 03-5101158, פקס': 03-5104038

עו"ד שרית ג'ינר

הילה שלום רב, בלארוס נכבשה ע"י הנאצים ב1941. במידה ואביך היה עובר בזמן שאימו הייתה בשטח כבוש ע"י הגרמנים ונולד לאחר הכיבוש,הרי שהוא זכאי. על מנת לתת לך מענה יותר מדויק, אשמח לדעת מהו תאריך הלידה המדויק של אביך, היכן בדיוק הוא נולד, ומתי ברחה אימו מגומל (בלארוס). את מוזמנת לפרט בכבוד רב, עו"ד שרית ג'ינר משרד עו"ד דוד ידיד