טלי

ניצולת שואה? זכאית לפיצויים?

חמותי נולדה בצרפת 1938 בפריז וחיה שם במהלך כל המלחמה. עלתה לארץ ב-1962. האם נחשבת לניצולת שואה? האם זכאית לפיצויים כלשהם מהמדינה? (קיבלה בעבר פיצוי כלשהו מממשלת צרפת על עסקים שנהרסו בזמן השואה)אני חושבת שביררה בעבר ונפסלה עקב שנת עלייה לארץ מאוחרת יחסית.. אשמח לתשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

טלי שלום, מהנתונים שפירטת יתכן וחמותך זכאית לתגמול חודשי מקרן סעיף 2, אליה ניתן להגיש תביעות באמצעות וועידת התביעות, היושבת ברח' הארבעה בת"א. כמו כן, באם היא עד כה לא קיבלה - הרי שהיא זכאית לתגמול חד פעמי בסך כ-13,000 ש"ח. בברכה,