שרית

עובר בזמן השואה

אבי היה עובר בבטן אימו בזמן השואה ברומניה ונולד מייד לאחר המלחמה. האם הוא נחשב ניצול שואה ? ואם כן, מה זכויותיו ומה עלינו לעשות כדי לממשן ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שרית שלום, ראשית, על אביך לתבוע מענק חד פעמי מקרן הסיוע. באם אביך עלה לפני אוקטובר 1953 יתכן ויהא זכאי לקבלת תגמולים חודשיים אותם יש לתבוע מהרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר הישראלי. כל זאת בהנחה ואימו, סבתך, סבלה מרדיפות הנאצים. בברכה, עו"ד ידיד

יונתן

שלום רב, ראיתי את התגובות בשאלה הזו ורציתי לשאול לגבי אבא שלי שבמצב דומה: נולד ב14.2.46 בלוסדרכט (ליד אוטרכט) שבהולנד. עלה לישראל ב30.4.46. האם הוא זכאי לזכויות כלשהן? תודה מראש, יונתן

עו"ד שרית ג'ינר

גב' שרית שלום רב כיום החוק מכיר גם בעוברים שהיו ברחם אימם בזמן השואה- כניצולי שואה. ואולם, על מנת שאענה לך בצורה פרטנית אצטרך מעט יותר פרטים: באיזה עיר ברומניה נולד אביך, מהו תאריך הלידה, ובאיזה שנה עלה ארצה. את מוזמנת לפרט ואשמח לענות לך בהתאם. בכבוד רב, עו"ד שרית ג'ינר משרד עו"ד דוד ידיד

שרית

ראשית, תודה רבה על התגובה. אבי נולד ב-15.2.1945 בעיר יאסי, ועלה ארצה בשנת 1964. תודה רבה שרית