נאוה

זכויות ניצולת שואה

שלום. אימי בת 88 ניצולת שואה .כיום היא לאחר סרטן בשד וארוע מוחי קשה.אינה מדברת מבחינה קוגנטיבית לא מבינה דבר. בכסא גלגלים .ונעזרת במטפלת פיליפינית ועוד אשה לעזרה ברחצה. אמא מקבלת רנטה מגרמניה שעות סיעוד מבטוח לאומי +9שעות מנצולי שואה עד לפני כמה חודשים קיבלנו קיצבה במשך 3שנים מטוס סיעודי דקלה.וזה היסתיים.אני מבקשת לדעת האם אפשר לקבל עזרה כספית כל שהיא למשל לחיתולים.לאדם נוסף שיעזור. לאמא ין פנסיה מעבודה וגם לאבי ז"ל לא היה.אני ואחותי לא יודעות על הסבל שהורי עברו אף פעם לא שיתפו אותנו.ומסתבר שאפילו הטבה סוציאלית התביישו לבקש.כיום אני גימלאית של משרד החינוך בעלי מובטל כבר מספר שנים.אחותי לא עבדה אף פעם ובעלה מפרנס.אודה לכם אם תיידעו אותי היכן לפנות אין אין לי אינפורמציה על התלעות והסבל שעברו הורי.תודה ומקווה לעזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

נאוה שלום, בהנחה שאימך מקבלת תגמולים בגין נרדפותה, פתוחה בפניה האפשרות להגיש בקשה לרשות לזכויות ניצולי השואה, לקבלת מענק כניצולת שואה נזקקת/נצרכת, אשר מהנתונים שפירטת אני סבור כי היא תואמת לדרישות. מקווה שכסף זה יהא לה לעזר.