כרמית

שאלה לגבי זכאות לפיצויים.

אבא שלי נולד בפולין בשנת 1942 איבד את אביו בשואה גדל במוסדות בברלין ועלה לארץ בשנת 1949 האם זכאי לפיצויים וקצבה וכמה זמן לקבל תשובה ?מטעם המדינה בתודה מראש וחג שמח

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

כרמית שלום, על פי המידע בשאלתך אני סבור כי במידה וקיימת עילה לנרדפותו, יוכר אביך כניצול שואה ויהא זכאי לזכויות הנגזרות ממעד זה. תביעות במשרד האוצר לוקחות לכל הפחות מספר חודשים עד אשר הן מתקבלות, ולעיתים שנים רבות. הדבר תלוי במורכבות המקרה. אציין כי הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר שיפרה מאד את השירות בתחום זה, וככלל משך הזמן קוצר. בברכה,