הלל להב

קביעת אחוזי נכות

לאחרונה הוכרה מחלת האסטמה ממנה אני סובל כחלק מהנכות שלי, והוסיפו לי אחוזים מסוימים בגין הפגימה הזו. מתשאול אקראי של רופאים מומחי ריאות הבנתי כי במצבי אני צפוי/זכאי לאחוזי נכות גבוהים בהרבה מ- 20% שקבעו לי.ואגב בועדה לא היה כל מומחה לראות. הגשתי ערעור והועדה אישרה לי הגדלה ל30% בהסתמכה על מכתב סכום ביקור אחרון במרפאת ראות בבית חולים בו אני במעקב. במכתב אין כל התייחסות לאחוזי נכות. ושוב ועדה זו היתה ללא רופא מקצועי לריאות. היו-אורטופד פסיאטור נוירולוג ופנימאי. אני מנסה להבין לפי איזה כללים נקבעים אחוזי נכות שאמורים להיות ברורים ושוויוניים. כמו שיש במשרד הבטחון לנכי צהל. אשמח אם תתיחסו ותייעצו לי להשך התייחסותי. בתודה הלל להב

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

הלל שלום, הפרמטרים לקביעת המחלות ודרך שכלולן כפגימות במקורן בשואה נקבעו ע"י ועדת שני, אשר את הדו"ח שהפיקה ניתן לקרוא גם באתר האינטרנט של הרשות לזכויות ניצולי השואה. באם ניתנה החלטה בעניינך שהנך סבור כי אינה נכונה, דאג לערור עליה במועד אל אחת מוועדות הערר, שליד בתי המשפט בתל אביב, חיפה או באר שבע. שבוע טוב, עו"ד ידיד