מאיר

פצויים

שלום. אבי נולד בפולין בשנת 1911 ועלה לארץ בשנת 1949 . אבי ברח מפולין לרוסיה , נתפס שם נשפט ונאסר בשנת 1930-1940 , בידי מספר האסיר ומספר התיק . הוא ישב במאסר ושוחרר ולאחר מכן היה במחנה עבודה ברוסיה עד לסיום המלחמה . חזר לפולין ומשם הגיע למחנה עקורים בגרמניה בשם במברג בסביבות 1947 . בידי ניירת שישב במעצר ושחרורו כאזרח פולני וטענה שנעצר בגלל היותו פעיל פוליטי מרוסיה . האם לדעתך ניתן לתבוע פצויים במסגרת ניצולי שואה במקרה של אבי. תודה מאיר

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

מאיר שלום, פרט אחד חסר בפרטים שמסרת בשאלתך, והוא מתי חזר אביך לפולין. באם חזר לפולין עוד בעת הכיבוש הגרמני- ייתכן ויהא זכאי לזכויות כניצול שואה. באם חזר לפולין לאחר סיום הכיבוש הגרמני- הרי שהוא כלל לא שהה תחת שטח כיבוש גרמני או של משתפי פעולה עם הגרמנים, ועל כן אין הוא נכנס בגדר ההגדרה של ניצול שואה לפי כל קרן. אבקש לאחל לאביך בריאות ואריכות ימים. בברכה, עו"ד ידיד