שמעון

פיצוים מגרמניה

אבי זכרונו לברכה קיבל רנטה חודשית מגרמניה 40% אימי לא עבדה וטיפלה באבי שהיו לו הפרעות נפשיות ובשנים האחרונות לחייו סבל מאלצהיימראבי נפטר לפני 6 שנים ואימי נותרה ללא מקור הכנס פרט לקצבת שארים האם יש אפשרות שאימי תקבל רנטה או לפחות את חלקה שמעתי לאחרונה כי אלמנות רבות של ניצולי שואה כן ממשיכות לקבל רנטה חודשית מגרמניה הכיצד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום שמעון, שארים אינם זכאים לתשלום מקרן סעיף 2. לכל היותר יקבלו את שארית החלק מהתקופה האחרונה של התשלום. שבת שלום

שמעון

תודה לך על תשובתך אך לצערי לא הבנתי את התשובה מהי קרן 2 ומה פירוש "שארית החלק מהתקופה האחרונה ..."וכיצד אלמנות של ניצולי השואה מיוון כן מקבלות רנטה מגרמניה האם זה לא נכון בתודה מראש על תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שמעון שלום, התגמול בקרן סעיף 2, המגיע מגרמניה, באמצעות וועידת התביעות, משולם מדי שלושה חודשים. כאשר ניצול שואה הולך לעולמו, בדרך כלל נדרשת אלמנתו להשיב את התגמול היחסי בין מועד פטירתו לתום שלושת החודשים.כך לדוגמא, אם ניצול השואה נפטר לאחר חודש, תאלץ אלמנתו להחזיר חודשיים ששולמו ביתר. לעיתים מוחלים על החזרת סכום זה. תגמול לשארים מגרמניה נהוג בתגמולים מטעם המוסד לביטוח סוציאלי. אני מניח כי האלמנה של ניצול השואה מיוון שאתה מכיר היא האלמנה של ניצול שואה אשר עבד בגטו, ועל כן היא ממשיכה לקבל תגמול ממוסד זה. בברכה,