שמעון

מחלות נוספות לניצול שואה

שלום אני מקבל קיצבה של ניצול שואה ( אני מתוניס) כבר כמה שנים וחי מזה ומקצבת זיקנה , לאחרונה נודע לי שעל מחלות נוספות אני רשאי לקבל תוספת , יש לי סוכרת עברתי ניתוחי לב החלפת מסתמים צינטורים ( אני בן 70 ) ניתוח גב ניתוח עיניים , ל.ד.גבוה, קולסטרול, בקיצור אני בקושי מתפקד . האם אני יכול להגיש מחלות אלה ולקבל תוספת קיצבה ( אני כן יכול לתפקד כאדם (לאכול להתלבש וללכת לבד ) בבקשה תעזור לי . תודה מראש שמעון

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שמעון שלום, הפרמטרים לקביעת אחוזי הנכות ע"י הרשות לזכויות ניצולי שואה מקובעים כיום בהתאם לדו"ח ועדת שני. את הדו"ח ניתן לקרוא באתר הרשות. חשוב לציין כי אחוז הנכות הינו ייחודי לרשות זו, ואינו זהה לאחוזי הנכות אשר נקבעים ע"י הביטוח הלאומי. בבואך לבקש העלאת אחוז נכות עליך לדרוש זאת רק בעבור מחלות, ובשמן אצל הרשות-פגימות, אשר נגרמו בעקבות הרדיפות מהן סבלת מידי הנאצים ועוזריהם. כמו כן, יש לשים לב למדרגת הנכות הנקבעת ולשקלול נכון של האחוזים. בברכה, עו"ד ידיד