שירה

סרטן המעי הגס

ועדת שני קבעה שניצולי שואה שחלו בסרטן המעי הגס יקבלו פיצוי. אמי חלתה במחלה לפני כ 12 שנים נותחה וטופלה בכימוטרפיה .כעבור שנה קיבלה שבץ מוחי וכעבור 5 שנים חלתה שוב בסרטן בלוטת התריס . כיום היא סיעודית ודמנטית אבל נקייה מהסרטן... האם מגיע לה פיצוי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, שעה שהיא נקייה עתה מסרטן המעי הגס, אשר הינו מוכר כבעל קשר למי אשר חווה את אימי השואה במעגל הראשון, לא תהא היא זכאית להכרה בפגימה זו, אלא אם תוכיח קשר עכשווי חיובי. בברכה, עו"ד ידיד

שירה

למה התכוונת במילים "קשר עכשווי חיובי" אנא פרט. בכוונתי להוכיח שהטיפול הכימותרפי דרדר את מצבה של אמי: פגע לה בעצבים ,במוח ביכולות מוטוריות וקוגנטיביות וגרם לה לסרטן נוסף. האם זה מספיק כדי לקבל הכרה? דרך אגב, גם מי שחווה את אימי השואה במעגל השני זכאי לקבל הכרה בסרטן המעי הגס.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שירה שלום, הרשימה של וועדת שני היא רשימה כללית, אשר לגבי הפגימות המופיעות בה לא צריך להוכיח את הקשר לקורות ניצול השואה בעת מלח"ע 2, וזאת בעקבות קביעות הוועדה. לגבי כל מחלה ופגימה שאינה מופיעה בדו"ח ניתן להוכיח את הקשר לקורות ניצול השואה ובכך להכניס את הפגימה (כלשון הוועדה) לגורם אותו יש להחשיב באחוזי הנכות. הדוגמאות הקלאסיות הן פגיעות גוף שנצרו כתוצאה ממעשי אלימות נאציונאל סוציאליסטית. אדם אשר חיילים גרמניים היכו אותו כיוון שהם זיהו שהוא יהודי וכתוצאה ממעשה אלימות זה הוא עיוור/גידם/ נכה יוכל להוכיח את הקשר לקביעת אחוז נכותו. בברכה,

שירה

אפשר בבקשה לקבל תשובה על השאלה הנוספת?

ליאן

יש טיפול טבעי למחלת סרטן המעי הגס: http://www.tivoni.co.il/%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%99-%D7%94%D7%92%D7%A1/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA