אבי

קבלת זכויות ניצולי שואה

שלום רב. סבא שלי היה בשואה , הוא ממעט לדבר ולספר מה עובר עליו ומה הוא מקבל מהמדינה אם בכלל. שאלתי היא אייך ניתן לדעת שהוא אכן מגיע לו וקיבל את כל הפיצויים? שאלה נוספת - האם הפיצויים החודשיים יכולים לעבור לביתו(אמא שלי) או אליי(נכד)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

אבי שלום, אינני יודע מה עבר על סבך בעת השואה, אך ראשית לכל הזכויות הן שלו, ויש לכבד את רצונו בדרך מימושן ואף בהחלטתו האפשרית שלא לממשן. במידה והוא מוכר על ידי הרשות לזכויות ניצולי השואה, אזי דרך הבירור לכך היא קלה- או בטלפון לבנק בכדי לדעת האם הוא מקבל תגמולים מדי חודש או שלושה חודשים (קרן 2 של וועידת התביעות) או בטלפון למרכז המידע של הרשות לזכויות ניצולי השואה, בכדי לדעת האם יש לו שם תיק בכלל. מקום נוסף בו ניתן לבדוק הוא בנציגות וועידת התביעות בארץ. כמובן שלפני כן עליך לקבל את הסכמת סבך כי תטפל בעניינו זה. הפיצויים מיועדים לסבך ועל כן הרשויות השונות משתדלות כי התגמולים ישולמו לחשבונו של ניצול השואה. אם זאת, במקרים מיוחדים, כגון מצב בו אין לניצול השואה חשבון בנק או חשבון בבנק הדואר, ואין ביכולתו לפתוח חשבון שכזה, הן לעיתים יעתרו. אריכות ימים ובריאות לסבך, עו"ד ידיד