ניתי

תגמול בגין עוצר יהודי רומניה

שלום למי עלי לפנות על מנת למצות את זכותה של אימי ניצולת שואה ילידת 1938. היא מוכרת כניצולת שואה שהיתה בתנאי עוצר ברומניה ואכן מקבלת רנטה חודשית. הבעיה היא שקבעו לה זכאות רק מחודש 10.2009 ולא מיום התביעה 12.2005 משום שעו"ד שלה התרשל ולא צרף את ההצהרה הקשורה לעוצר למרות שהכל היה אצלו מ12.2005. בית המשפט קבע כי מכיוון שעו"ד לא הגיש את המסמך ב2005 הגימלה משולמת רק מ2009. זה עניין בירוקרטי בלבד. הטעות/התרשלות לא נעשתה ע"י אימי אלא ע"י מי שאמור היה לייצג אותה. אימי מרגישה מתוסכלת מאוד. מה עליינו לעשות? למי לפנות? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ניתי שלום, הייתי נזהר מאד בקביעה כי עורך הדין התרשל בעניינה של סבתך. עד למתן פסק דין הרשקו, עליו כבר נכתב בפורום זה, עילת העוצר לא התגבשה כעילה, ועל כן עורך הדין שפעל בעניינה כנראה פעל ע"פ המקובל והסביר באותה התקופה. ככל נושא משפטי גם זכויות ניצולי השואה הינו נושא דינאמי אשר הפסיקות בו מחדשות את ההלכות מפעם לפעם. בעבר החידושים באופן קבוע היו מגדילים את מעגל הזכאים להכנס בגדר החוק, אך לצערי בשנתיים האחרונות חלה נסיגה בעניין זה והתקבלו מספר פסקי דין אשר צמצמו כל אחד את זכויות ניצולי השואה בדרכים שונות. בברכה, עו"ד ידיד

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ניתי שלום, הייתי נזהר מאד בקביעה כי עורך הדין התרשל בעניינה של סבתך. עד למתן פסק דין הרשקו, עליו כבר נכתב בפורום זה, עילת העוצר לא התגבשה כעילה, ועל כן עורך הדין שפעל בעניינה כנראה פעל ע"פ המקובל והסביר באותה התקופה. ככל נושא משפטי גם זכויות ניצולי השואה הינו נושא דינאמי אשר הפסיקות בו מחדשות את ההלכות מפעם לפעם. בעבר החידושים באופן קבוע היו מגדילים את מעגל הזכאים להכנס בגדר החוק, אך לצערי בשנתיים האחרונות חלה נסיגה בעניין זה והתקבלו מספר פסקי דין אשר צמצמו כל אחד את זכויות ניצולי השואה בדרכים שונות. בברכה, עו"ד ידיד

ניתי

שלום עו"ד ידיד תודה על תגובתך, פסק דין הרשקו ניתן ב5.2008 ברשותי מסמך מאת "הרשות לזכויות ניצולי השואה" משרד האוצר, בו נכתב לעו"ד כי הם פנו אליו שלוש פעמים וכי הם ממתינים להצהרה שהוא לא צרף לתביעה. את ההצהרה הוא צרף רק ב10.2009 ולכן התשלום בגין העוצר נקבע מתאריך זה. האם לדעתך, במידה והעו"ד היה מגיש את המסמכים ב2008, האם היו נפסקים פיצויים בגין עוצר כבר מ2008? תודה ניתי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ניתי שלום, שלחתי לך תשובה מפורטת יותר במייל. פסק דין אשר דן באחרונה בנושא התגמול הרטרואקטיבי הינו פ"ד חנה שטיינברג בבית המשפט המחוזי בחיפה. שם נפסק כי מועד העלאת העילה הוא המועד הראשון לתשלום. אציין כי בכך הופר נוהג רב שנים שהנהיגה הרשות לזכויות ניצולי השואה לפיו מועד הגשת העמוד הראשון הוא המועד הקובע לתגמול הרטרואקטיבי. שאלה דומה נידונה עתה בפני וועדת הערר שבתל אביב, שם התבקשו להעיד בכירים בהווה ובעבר ברשות זו. כאשר יהיו לי עדכונים בנושא אעדן בפורום. בברכה,