עמיר

הגשת ערר להחלטת הרשות לזכויות ניצולי השואה

שלום רב, אבי מקבל קצבת נכות של ניצולי שואה, בשל היותו ילד במהלך המלחמה. לאחרונה הגיש בקשה להגדלת אחוזי הנכות הקצובים לו, עקב הרעה במצבו הבריאותי. בקשתו זו, למרות שהייתה מגובה במסמכים הרלוונטיים נדחתה על ידי הגב' עפרה רוס מהרשות לזכויות ניצולי השואה ולפיכך הגיש בקשת ערר לבית המשפט השלום בתל אביב. כתשובה זומן להתייצב לדיון עוד חודשיים בבית המשפט, בפני שופט, על מנת לדון בבקשתו זו. שאלותי הן: האם עליו לבוא מלווה בעורך דין? האם יתבצע עימות בינו לבין נציג הרשות? האם רצוי כי יכין הצהרה אותה יבקש לקרוא בפני השופט (אבי חושש שאם לא יכין כזו הצהרה, ישכח להעלות ולציין את כל הנקודות החשובות עבורו)? אשמח להתייחסותכם ולכן עצה נוספת בנדון, גם בדברים שלא ידעתי לשאול. תודה רבה, עמיר

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

עמיר שלום, כמו בכל דיון משפטי, גם בזה, יכול אדם לבחור באם ברצונו להציג את עניינו בעצמו או להעזר בייצוג משפטי ע"י עו"ד. ככלל, הדיון בפני ועדת הערר בנושאים הרפואיים הינו יותר נינוח מבענייני השגת מעמד נרדפות (הכרה כניצול שואה). מהטעם הזה פעמים רבות, כאשר לקוחות משרדנו מבקשים כי נייצגם בפני וועדת הערר, במידה ומדובר במקרה פשוט ולא בהוכחת קשר בין פגימה אשר אינה מנויה בדו"ח שני לקרות הנרדף בעת השואה, אנו ממליצים לו לפעול בהליך זה ללא ייצוג משפטי, בכדי לחסוך מכספו. מנגד, ישנם מקרים בהם לדעתי קיימת חובה להגיע אל הוועדה מיוצגים ע"י עו"ד. מקרים אלה הם מקרים בהם אופן חישוב אחוז הנכות אינו נכון, אי הכרה בניצול כיוצא המעגל הראשון וכד'. הדיון עצמו מושתת בעיקר על המסמכים הרפואיים שמביא העורר, אך בהחלט עולים מקרים בהם רופא הועדה או עורך הדין מטעם האוצר שואלים את העורר שאלות על נסיבות מחלותיו ושאלות נוספות. איני רואה צורך בהכנת הצהרה/תצהיר. באם יש לך שאלות נוספות בנושא, אשמח לענות עליהן. בברכה,