עדן

חברה במצוקה

אני בת 16.5 ויש לי חברה שהמצב הכלכלי בבית שלה גרוע מאוד. אבא שלה לא עובד ומסתובב בבית מדוכא, אימא שלה עובדת בעבודות זמניות לא מרוויחה הרבה. לחברה שלי יש עוד שני אחים קטנים. בגלל המצב הכלכלי היא לא יכולה לצאת איתנו יותר מדי. בזמן האחרון היא מאוד עצובה גם. אני מנסה לעזור לה, מזמינה אותה כשאנחנו יוצאות אבל זה לא ממש עוזר. המחנכת יודעת אבל לא יכולה לעזור. היא חושבת לעזוב את בי"ס (אנחנו בכיתה י') כדי לעבוד. מה עוד אני יכולה לעשות?

עו"ד רות גוברין

עדן, המחנכת יכולה לפתוח את הנושא ולטפל בו, בכל מקרה ,עם יש כזה מחדל אצל המורה, וגם אצל אם חברתך והיא לא מסוגלת לעשות דבר, הרי שחברתך יכולה לפנות ליועצת בית הספר שתפקידה לטפל בכך וכן למנהלת בית הספר שתפקידה לדאוג לתלמידיה ולדאוג שהמורים והיועצות ימלאו תפקידם נאמנה, לכל הפחות. כמו כן חברתך יכולה לגשת לרווחה, אם יש אלימות לגשת למשטרה, אפשרי שגם את ( אולי בליווי אימך) תדווחו ברווחה על הזנחה בבית חברתך. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה