קרן

בהיריון

שלום עו"ד רות, אני בת 20, נכנסתי להיריון מחבר שלי. ההורים שלי עדיין לא יודעים כי אני מפחדת לספר להם. חבר שלי רוצה שאני יעשה הפלה והוא לא יעזור לי לגדל את הילד. אם ההורים שלי גם לא יעזרו לי למי אני יכולה לפנות כדי לקבל עזרה? אני רק השתחררתי מהצבא. אני עובדת במשמרות במוקד טלפוני. אני אוכל לקבל עזרה בלשכור דירה? עזרה כספית? למי אני צריכה לפנות?

עו"ד רות גוברין

קרן, כצעד ראשון עלייך להחליט מה את רוצה, האם לעשות הפלה או ללדת את התינוק: א. אם החלטת להפיל שתפי את חברך, גשי לרופא/ת המשפחה שי/ת/פנה אותך לוועדה אשר מאשרת הפלות ללא עלות גבוהה ובכל מקרה שחברך ישלם, יש לו אחריות גדולה בעניין זה. ב. אם החלטת ללדת, חברך לא יכול לאיים שלא יעזור, כי ניתן להגיש תביעת מזונות ותביעות כספיות לאחר הולדת התינוק, הוא לא יוכל לנוס מאחריותו על צאצאיו. ג. כרגע, טרם לידה, סיוע בשכר דירה מגורם כלשהו מוטל בספק גדול. ד. אם את חשה מצוקה גדולה גשי ללשכת הרווחה ודברי עם עו"ס משפחה. אולי שם היא תצליח לכוונך. בחרי נכון בהסתכלות ארוכת טווח, בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה