מירי

זקוקה לעזרה בנוגע לתלמידה בסיכון

שלום, אני מורה שמלמדת בדרום הארץ. אני מחנכת של כיתה י'. בכיתה שלי יש תלמידה שגרה בבית עם אימא שלה שגם ככה בקושי נמצאת בבית. התלמידה מדברת כל הזמן על לעזוב את ביה"ס והיא מסתובבת עם בחורים גדולים ממנה ולדעתי היא גם שותה. פסיכולוגית ויועצת ביה"ס ניסו לדבר איתה אבל היא לא מוכנה לדבר איתן. היא במצב של התדרדרות ואני מפחדת שנאבד אותה. האם לא משתפת פעולה, היא בעצמה עברה התעללות. אין אבא בתמונה וגם לא אחים. האם יש דרך משפטית שבה ניתן יהיה לכפות על התלמידה לשתף פעולה עם איש מקצוע (למרות שהיא קטינה) או עם האימא. האם לביה"ס יש איזושהיא סמכות שתוכל להגן ולשמור על הילדה?

עו"ד רות גוברין

הגב' מירי שלום רב יש ערוץ משפטי, אני מופתעת שהיועצת לא פעלה לפיו, כפי שתיארת , הנערה בסיכון, יש לפנות לרווחה באופן דחוף, עו"ס תבדוק ותוכל להגיש בקשה לבית משפט להכריז עליה כנזקקת, אחרי הכרזתה ככזו תהא עטיפה טיפולית. גם הפסיכולוגית וגם יועצת בית הספר אמורות להכיר את הפרוצדורה בהגדרת תפקידה של היועצת היה עליה לפנות לרווחה. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה