בת-אל

בן זוג שותה ומשתולל

יש לי חבר שלאחרונה כשהוא שותה הוא מתנהג אליי באגרסיביות הוא מקלל לא רק אותי והוא משתולל ולא נעים להיות לידו. הוא לא שותה כל יום כך שלא הייתי מגדירה אותו אלכוהוליסט. ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שהוא מתנהג בצורה נוראית אבל זה לא עוזר. אני לא רוצה לעזוב אותו כי באופו כללי טוב לי איתו אבל מה אני אמורה לעשות?

עו"ד רות גוברין

בת אל יש רק כתובת אחת כמענה לאלימות: משטרה! שאלתך איננה משפטית, אבל: יחד עם זאת את נכנסת למעגל אלימות שיותר מאוחר יהא לך קשה להשתחרר ממנו... זה מסוכן, אנשים לא משתנים כל כך בקלות אלא אם עברו טיפול, ספק אם חברך יסכים ללכת לכזה. המוכנות שלך להישאר עימו למרות אלימותו מעלה חשש שאת נכנסת לדפוס התנהגות של אישה מוכה. למזלך הוא רק חבר, הייתי מייעצת לך, עזבי אותו או התני המשך יחסים בטיפול שיקבל בשליטה על כעסים וכל הכרוך, ועוד: בחירתך בו דווקא מעלה מספר שאלות כאלה שהייתי מייעצת לך ללכת לשיחות ייעוץ לבדוק מדוע בחירתך כזו, יסייע לך להמשך חייך, אם יש אלימות אין בזה ולו קמצוץ של טוב והטוב הנראה לך הוא אשלייה שאת מספרת לעצמך, אם חברך רק לאחרונה התחיל להתנהג כך יש סיכוי סביר שהמצב ילך ויחמיר, שמרי נפשך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה