רגב

בדיקה פסיכיאטרית

האם אדם שנאשם בעבירה פלילית והתביעה רוצה שיעבור בדיקה פסיכיאטרית חייב לעבור בדיקה זו אם לא מעוניין בכך? התביעה טוענת שאותו אדם חולה נפש אבל הוא לא ויש אנשים שיוכלו להעיד בעדו ובכל זאת רוצים שיעבור בדיקה פסיכיאטרית. מה אפשר לעשות כדי שתביעה תרד מזה ושזה גם לא ייפגע בו בטענה שהוא מסתיר משהו ומזה יסיקו שהוא חולה נפש?

עו"ד רות גוברין

רגב שלום, במסגרת של הליך פלילי בבית משפט יכול להינתן צו לבדיקה פסיכיאטרית, כדאי להתלוות לעו"ד לדיונים בבית משפט בעניין זה. עדות על קיום מחלת נפש של אנשים מן היישוב לא תופסת מאחר ויש צורך בחוו"ד מקצועית, עדותם יכולה להיות חשובה לאחר מתן חווה"ד כדי לבדוק מידת מסוכנות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה