אלמונית

הוצאת ילד מהבית

אני קרובת משפחה של ילד (בגיל העשרה) שרשויות הרווחה כבר מאיימות כמה פעמים להוציא אותו מהבית. האבא לא בתמונה והאמא חד הורית שמתקשה להתפרנס. מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת? אני מפחדת שאם יוציאו את הילד מהבית הוא יתדרדר לסמים.

עו"ד רות גוברין

אלמונית, בנשימה אחת את מתארת אם חד הורית שקשה לה להתפרנס, רווחה שנמצאת בתמונה זמן רב וחשש כבד להתדרדרות לסמים של הנער, ניראה לי כי יש בעיה/ בעיות נוספות מלבד הקושי הכלכלי של האם, כדאי לבדוק היטב מה ייטיב עם הנער ועם עתידו, ועוד ניראה כי יחסי האם רווחה לא מהלכים להם מעדנות על דרך המלך, בלשון המעטה, עו"ד טוב יוכל לסייע בתיווך בין הרווחה לאם+ לנער ובכל מקרה לייצג בבית משפט לנוער, אם הנער בן 15 ומעלה, אם הוא מתנגד לדרכי הטיפול המוצעות והוא בניגוד עניינים עם אימו גם הוא זכאי לייצוג עו"ד, להדגיש : הנער זכאי לייצוג מגיל 15 ללא התנייה, רצוי עו"ד במקרים המתואר לעיל. וככעת אלייך אלמונית: את כותבת שהינך קרובת משפחה של הנער, את יכולה בהחלט לקחת אחריות ולהירתם לעזרה של ממש על מנת להרחיק את רוע ה"גזרה".

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה