תמי

אבא בעייתי

בת דודה שלי בת 15 ואבא שלה ממרר לכל המשפחה את החיים. הוא כל הזמן מקלל את את בת דודה שלי ואחים שלה וגם את האימא. לפעמים הוא יכול להיות נחמד ולפנק ואז בבת אחת הוא הורס הכל. הוא הרבה פעמים משפיל אותם. כל הילדים במשפחה מתחת לגיל 18. בת דודה שלי סיפרה לי שהיא בוכה הרבה והיא כבר ממש לא סובלת אותו. הוא מתעצבן על כל דבר קטן. כולם מאוד מפחדים ממנו והאימא בעיקר שותקת ולא עושה שום דבר. מה אפשר לעשות? כולם שם סובלים אבל מפחדים

עו"ד רות גוברין

שלום, נראה כי מדובר במקרה קלאסי של אלימות במשפחה, מדובר גם כמובן בהתעללות נפשית ורגשית קשה שעוצמתה לא פחותה מהתעללות פיזית ,האימא , ככל הניראה, מסתובבת בתוך מילכוד הדפוס של אישה מוכה ולא מסוגלת עדיין לשבור את הדפוס, חבל שאין לה כוחות לכך כי ילדיה עדים לאלימות הקשה וילדים עדים לאלימות מושפעים ממנה באופן ישיר, דיווח לרווחה על התעללות יכול להיות אפקטיבי, כי כל אחד יכול לדווח שם, לא כמו במשטרה, תפקידה להיכנס לתמונה לבדוק הכצעקתה, עדיף שהאם תפנה למשטרה, תוציא צו הרחקה ומומלץ שהיא בעצמה תפנה לייעוץ במרכז לאלימות במשפחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה