הילה

פיצול משק חקלאי

אנו מעוניינים לפצל בית ממשק חקלאי שנמצא במושב בעמק חפר. יש לנו שני בתים צמודים במשק. שאלתי היא האם אפשר לאחד את שניהם לבית אחד? מבחינה פיזית זו לא בעיה כי הם צמודים. השאלה האם זה אפשרי מבחינת המינהל? ואם כן במה זה כרוך?

צבי סיגל, עו"ד

הילה שלום וברכה. ראשית מצטער על השיהוי בתשובתי, הנובע מחופשת הפסח... לגוף העניין: נראה שהפיצול אפשרי בכפוף להתקיימות כל אלה: 1. זה צריך להתאים לתב"ע (יש לבדוק בועדה לתכנון ובניה). 2. כדאי לערוך בירור קודם עם מחלקת תכנון במינהל - כדי לראות שאין מניעה תכנונית לכך. 3. יש לבדוק שלא נחתם איתכם בעבר בממ"י "הסכם לבית שני בנחלה", ואם כן - יש לבטל הסכם זה, כי למעשה כבר לא יהיה בנחלה "בית שני". 4. יש לוודא עם ממ"י שלא ידרשו תשלום "דמי היתר" שכן בד"כ ממ"י גובה דמי היתר עבור בניית שטח בבית שעולה על 160 מ"ר הראשונים. יתכן שממ"י יראה בצירוף הבתים פעולה של "הגדלת הבית הקיים" וידרוש בגין כך תשלום דמי היתר עבור השטח המאוחד של שני הבתים המקורים העולה על 160 מ"ר. בברכה, עו"ד צבי סיגל

הילה

תודה על תשובתך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים