אושרי

קניית שטח מגורים במושב או קיבוץ

האם כל אדם יכול לקנות שטח בקיבוצים או מושבים שנמצאים בהרחבה או שזה מיועד רק לבנים ממשיכים?

עו"ד צבי סיגל

אושרי שלום וברכה, אני מחלק את תשובתי לשניים: קיבוצים ומושבים. בקיבוצים המצב הוא שיש קליטה לחברות בקיבוץ או בניה בהרחבה קהילתית. כאשר המדובר על קליטה לחברות בקיבוץ, מי שיכול להתקבל כחבר, משתנה מקיבוץ לקיבוץ, עפ"י החלטות הקיבוץ בלבד. ישנם קיבוצים שקולטים רק בנים חוזרים וישנם כאלה שקולטים גם "חיצוניים". בשני המקרים, ע"מ להתקבל לחברות בקיבוץ צריך לעבור ועדת קבלה של הקיבוץ ואסיפה כללית של חברי הקיבוץ. בקיבוצים אשר ביצעו הרחבה קהילתית, ההתקשרות הנה גם מול רשות מקרקעי ישראל, באמצעות חוזה חכירה, בנוסף להתקשרות מול הקיבוץ. תנאי הקבלה הם לעבור ועדת קבלה ולרכוש זכויות ברשות מקרקעי ישראל. במושבים המצב שונה, שכן יש מושבים אשר מבצעים גם כן הרחבה לבנים חוזרים בלבד ויש כאלה אשר משווקים מגרשים גם "לחיצוניים". יחד עם זאת, בשני המקרים הדרך לקבל מגרש במושב היא באמצעות אישור של ועדת קבלה של המושב והתקשרות עם רשות מקרקעי ישראל. מקווה שהצלחתי לייתן לך תשובה לשאלתך. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים