שושי

בניית קומה נוספת (תוספת של בית מעל) בהרחבה

שלום רב, אני גרה במושב בבית שנבנה במסגרת הרחבת המושב , בניתי קומה אחת 150 מ"ר ואני מעוניינת לבנות מעל עוד כ 120 מ"ר בית נוסף, במה זה כרוך מבחינת מינהל מקרקעי ישראל והאם במידה ויש בן נכה ( בן 20 כיום) האם יש הקלות? תודה רבה

עו"ד צבי סיגל

שושי שלום וברכה, הבניה של הקומה השניה אמורה להתאים למה שנדרש ומותר בתב"ע (תכנית בנין ערים המצויה במשרדי הועדה המקומית לתכנון ובניה) החלה על שכונת ההרחבה הרלוונטית. מבחינת ממ"י – ניתן לבנות ככל שמתירה התב"ע, ובכפוף למיגבלות שלהלן: 1. ככל שהתב"ע מתירה בניית יחידת מגורים אחת בלבד במגרש – לא תנתן אפשרות לבנות קומה שניה אשר ניתנת להפרדה כיחידת מגורים שניה (כגון: שיש אליה גרם מדרגות חיצוני וכן פתח כניסה נפרד, וכו'). הקומה השניה צריכה להוות חלק בלתי נפרד מיחידת המגורים הקיימת. 2. ממ"י ידרוש שדמי ההיוון ששולמו בעת רכישת המגרש ממנו יהיו עבור "מלוא קיבולת הבניה במגרש". אם שולמו בעבר דמי היוון עבור שטח קטן יותר (בעבר ניתן היה לרכוש המגרש מממ"י תמורת תשלום דמי היוון המתאימים לבניית 160 מ"ר בלבד) – ממ"י ידרוש תשלום התוספת המתאימה. לא ידוע לי על הקלות בנושא זה לבן נכה. כדאי לברר זאת ישירות מול ממ"י. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שושי

תודה, נכון, בעבר שילמנו על 140 מ"ר , כך שכנראה נצטרך לשלם על התוספות באם נרצה לבנות מעל, לגבי ההקלות אני אברר מול ממ"י , שוב תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים