אריאל

תושבי מושב רוצים להשפיע

אני בעל נחלה במושב שעומד להתרחב. עד כמה שהצלחנו להבין תיערך הגרלה בין המבקשים לקנות קרקעות במושב. כתושבים של המקום אני חושב שצריכה להיות גם לנו יד בהחלטה של מי ייכנס להגרלה. גם לנו כתושבי המקום יש רצון להיכנס להגרלה וגם להחליט אילו תושבים מבחוץ נרצה שיגורו במושב. ההגרלה תיערך בעוד שנה לפחות. האם יש לתושבים איזושהיא אפשרות חוקית להשפיע?

עו"ד צבי סיגל

אריאל שלום, מהמידע שמסרת קשה להבין מי עושה את ההגרלה, מי ייזם את ההרחבה ומי מחליט מי יגור במושב. על כן, אנא פרט נתונים אלה כך שאוכל לתת לך תשובה מנומקת יותר. באופן כללי, למושב הזכות להחליט מי התושבים שיגורו בו כחוכרים של קרקעות. על כן, לכל מושב יש או צריכה להיות, ועדת קליטה, המרעיינת את המתעניינים, לעיתים שולחת אותם לאבחון במכון אבחון כזה או אחר ואז ממליצה לועד המושב האם לקבל או לא לקבל את המועמדים. לכן, כל הגרלה אמורה להתבצע בדרך כלל לאחר תהליך המיון הנ"ל, ורק מתוך המועמדים שעברו את כל השלבים. לבסוף, אתה כבעל נחלה במושב, יכול לבקש לקחת חלק בתהליך המיונים ו/או קבלת ההחלטה מה יהיה תמהליך המועמדים שיעברו כנ"ל. בתקווה שעניתי על שאלך, ואם לא, אזי אנא פרק כפי שביקשתי לעיל. בברכה, צבי סיגל, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים