שלומי

בקשה להיתר בנייה

שלום רב, האם היישוב צריך לחתום על הבקשה שלי להיתר? אם כן, מה מהות החתימה? האם מותר להתנותה בגביית כספים כלשהם? שלומי

עו"ד צבי סיגל

שלומי שלום רב, השאלה כבר נדונה בעבר בפורום זה, תוכל לגלגל בפורום לראות התייחסויות לסוגיה. לגוף העניין: בישובים קהילתיים ו/או בשכונות הרחבה בקיבוצים בדרך כלל מבקשים חתימה של הישוב או הקיבוץ על תוכניות הבניה, כתנאי למתן היתר בניה מצד הודעה המקומית לתכנון ובניה. הסיבה לכך היא בדרך כלל רצון הישוב או הקיבוץ לשלוט באופי הבניה, שתתאים לרוח היישוב. בדרך כלל לא אמורים לגבות בגין חתימה זו כספים למעט אולי תשלום לאדריכל היישוב לצורך בדיקת התכוניות. בברכה, עו"ד צבי סיגל

עו"ד צבי סיגל

שלומי שלום, על איזה יישוב המדובר? מושב? קיבוץ? (בניה בתוך שטח הכחול או הרחבה קהילתית?) או יישוב קהילתי. צבי סיגל, עו"ד

שלומי

מדובר ביישוב קהילתי, בו נערך שלב הרחבה נוסף. את המגרשים כבר חכרנו מהמינהל.

עו"ד צבי סיגל

שלומי שלום, בישובים קהילתיים קיים בדרך כלל נוהל המחייב קבלת חתימת הישוב על בקשות להיתר בניה. המחייב זה בדרך כלל הודעה המקומית לתכנון ובניה וכן מינהל מקרקעי ישראל. הסיבה לכך היא בין היתר ע"מ לבחון האם הבקשה שלך תואמת את תקנון היישוב טרם הבניה. בנוגע למתן חתימה תמורת תשלום - לא אמור להיות תשלום בגין כך, למעט אולי דמי טרחה של איש המקצוע הבודק (אדריכל, מהנדס). לעיתים ישובים מתנים את חתימתם בתשלום חובות. זה נגזר בדרך כלל מהשקפתם כי חתימתם באה עקב רצון הודעה המקומית ונגזרת מכוח בקשה זו. מאחר והודעה המקומית מתנה את מתן האישור בתשלום היטלי השבחה וכו', אזי גם ליישוב מותר. החוקיות של התנייה זו הנה בספק. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים