דניס

הרחבת מושבים בגליל

שלום, ראיתי מודעת פרסום על הרחבת אחד המושבים בגליל. רציתי לדעת האם השטח שאקנה יהיה שייך רק לי או למנהל מקרקעי ישראל?

עו"ד צבי סיגל

דניס שלום, הקרקעות במושבים בדרך כלל מוכחרות ממינהל מקרקעי ישראל. משמעות הדבר היא כי במידה ותרכוש מגרש בהרחבה במושב, תידרש לחתום על הסכם חכירה מול ממ"י. בתקופה האחרונה מתקיים תהליך של היוון ורישום הזכויות גם בלשכת רישום המקרקעין. לכן, במידה והקרקע כבר מהוונת, הפרוצדורה מול ממ"י תהיה יותר פשוטה. כמובן שחשוב להתייעץ עם עו"ד לפני רכישת הזכויות ולצורך הטיפול בעסקת הרכישה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים