רפאל

בנייה ורכישת שטחים

שלום רב! שמי רפאל אני יזם צעיר מהדרום כרגע עובד על פרוייקט ייחודי בתחום האופנה (רעיון למותג אופנה חדש) כרגע מעוניין להתרחב בעסקים ובעוד תחומים שונים,מבין התחומים שמושכים אותי זהו תחום הנדל"ן אני שוקל לפתוח משרד תיווך ולהפעיל סוכנים בעלי רישיון תיווך,השאלה שלי היא כזו נגיד אני מעוניין שטח,או קרקע,או נחלה ואז כמובן להפוך אותו למקום מסחרי או למכירה או השכרת השטח,הקרקע וכ'ו מול איזה גומרים אני אמור לעבוד ולפנות ואם הקרקע,או השטח פנוי למשל אף אחד לא מחזיק בו האם אני אמור לשלם עליו ידוע לי שלשם בנייה אצטרך סכום כסף נכבד אך השאלה שלי היא מול איזה גורמים אני אמור לפנות לשם רכישה שאינה בבעלות ז"א אדמה או שטח שהיא בעצם פנוייה שייכת למדינה או לגוף ממשלתי כל שהוא?

עו"ד צבי סיגל

רפאל שלום, ראשית הנני מאחל לך הצלחה בייזמות ובעסקים. בעניין שאלתך, במידה והקרקע רשומה במינהל, יש כמובן לפנות למינהל בבקשה לרכוש את הקרקע. יש דרכים שונות לאתר רישום של קרקע, כגון אתרי אינטרנט שבהקלדת כתובת, תוכל למצוא את הגו"ח וכו'. ניתן גם לבקש את הפרטים מהעירייה או המועצה. לאחר מכן, יש למצוא מהי התב"ע החלה על האזור, דהיינו: האם ייעוד הקרקע הוא למגורים, מלאכה, תעשיה, חקלאות וכו'. לפי התשובות, תוכל לדעת האם להמשיך בתהליך או לא. אם תחליט להמשיך, יש לפנות לעו"ד המתמחה במקרקעין, לצורך המשך הבדיקות והאפשרות לבצע עסקת רכישה, כמו גם לקבל ממנו פרטים עודות העלויות הצפויות. בהצלחה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים