שמי

הרחבה בקיבוץ

שלום, אני גר בקיבוץ באזור הצפון. לאחרונה החלו לדבר על הרחבה ובנייה בהרחבה. בהנחה שזה יפריע לי ולכמה מבני משפחתי, מה אפשר לעשות?

עו"ד צבי סיגל

שמי שלום וברכה, התשובה לשאלתך תשתנה האם אתה חבר קיבוץ או מתגורר בהרחבה קהילתית של הקיבוץ. במידה ואתה חבר קיבוץ, אתה יכול להוביל לובי בקיבוץ נגד ההרחבה, שכן מי שמוביל אותה זה הקיבוץ. במידה ואתה חבר בהרחבה קהילתית, צריך ראשית לבחון האם יש בהסכמי ההתקשרות שלך מול הקיבוץ מגבלות להתנגד לבניה עתידית. אם לא, אתה יכול להתנגד לבניה עפ"י קריטריונים שבחוק התכנון והבניה. בברכה, צבי סיגל, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים