קובי

שאלה משפטית.

לפני כשנה התקבלנו לחברות בעצמאות כלכלית בקיבוץ ניר עם שבדרום. לציין כי עברנו את כל הליכי הקליטה הכוללים: מכון אבחון, ועדת קבלה והצבעת חברים בקלפי הקיבוץ. מראש וכתוב בחוזה ידענו על סכום של 374 אלף שח. שהוא סכום עבור המגרש. במעמד החתימה על החוזה תוך שבועיים נתבקשנו לשלם סכום של 324 אלף שח. (חמישים אלף שח שולמו כשנה וחצי קודם) פלוס הצמדה מיום שנרשמנו לפרוייקט. לציין כי מאוד מאוד הופתענו ונדהמנו על אותו סעיף שכביכול היינו צריכים לשאת בסכום הנוסף שהוא כערך 20000 שקלים נוספים. כמובן שאנו יחד עם משפחה נוספת ערערנו על החלטה זו כיוון שעוד לא החלו בכלל עבודות הפיתוח. הקיבוץ שלא ראה זו בעין יפה מצידו החליט להוציא אותנו מהפרוייקט ללא כל הודעה מוקדמת בכך שהחזיר לנו את דמי הרצינות חזרה. (חמישים אלף שח. אותו סכום שהפקדנו בנאמנות כשנה וחצי קודם לכן). שאלתי היא האם יש לנו עילה לתביעה נגד הקיבוץ כתוצאה מאותו מהלך זה. לציין כי נגרם לנו עוגמת נפש. ומאוד מאוד התאכזבנו שכן לא חשבנו שכך ינהג בנו הקיבוץ לאור כל הדרך אותה עברנו. מה גם שפיספנו מספר פרוייקטים אחרים שהיו באופציה וכעת נשארנו קרחים מפה ומפה. מאוד מאוד רצינו רעייתי ואני ועדיין רוצים לחיות בקהילה. אשמח לתשובה תודה רבה

עו"ד צבי סיגל

קובי שלום וברכה, לצערי כבר נתקבלתי במקרים כמו שלך, ולא פעם. יחד עם זאת, כל מקרה יש לבחון לגופו שכן מאוד חשוב לדעת מה היו ההסכמות בין הצדדים בהסכמי ההתקשרות. באופן כללי, כל צד חייב לנהוג בתם לב באופן שהוא מפעיל את זכויותיו עפ"י החוזה, הגם שיש לו הזכות לבטל את החוזה במקרים מסויימים. אני מציע שתפנו למשרדנו לקבל יעוץ פרטני. בברכה, עו"ד צבי סיגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים