גדעון

בית למכירה

שלום, בניתי בית בהרחבה במושב. היום אני רוצה למכור אותו. האם אצטרך לשלם מיסים על המכירה? אם כן, באיזה סדר גודל?

עו"ד צבי סיגל

גדעון שלום, מכירה של בית בהרחבה במושב דומה מבחינת פרוצדוראלית למכירה של בית בעיר, כאשר בנוסף בדרך כלל יש התנהלות גם מול מינהל מקרקעי ישראל, וועד המושב. תשלום מיסים בגין מכירת בית תלוי בפרמטרים שונים. קיימים בחוק פטורים והוראות שעה אשר יכולים להוביל לאי תשלום מלא. גם במידה ולא חלים לגביך הפטורים כנ"ל, יתכן כי תוכל להנות מקיזוזים והפחתות של מהחוב לרשויות המס בגין הוצאות בניה, שיפוצים וכו'. כאמור, יש לבחון כל מקרה לגופו. באופן כללי במכירת, בית המוכר אמור לשלם: 1. מס שבח - ככל שחל 2. היטל השבחה - ככל שחל 3. דמי הסכמה למינהל במידה ואין לו הסכם חכירה מהוון עם המינהל; 4. פירעון חובות לועד המושב - ככל שיש 5. פירעון חובות מלא למועצה המקומית; סוף דבר - ע"מ לקבל תשובה מדוייקת בנוגע למיסים שתדרש לשלם במכירת ביתך, תדרש לפנות לקבלת ייעוץ פרטני אצל עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים