גדעון

בנייה במשק במושב

שלום רב, אנו מעונינים לבנות בית במשק ההורים במושב. במשק שני בתים ואני מבין שניתן לבנות עד סה"כ 375 מ"ר ללא תשלום למנהל. האם ניתן לבנות בית שלישי? האם מרפסות מקורות נכללות בחשבון? מהן המגבלות על מיקום פיזי של הבנייה במשק? תודה גדעון

עו"ד צבי סיגל

גדעון שלום רב. על פי הוראות הנוהל שממ"י עובד לפיהן כיום ניתן לבנות יחידת מגורים שלישית רק אם בנחלה חיים שלושה דורות (סב, אב, ונכד) ובמיגבלה שהנכד הוא נשוי ("מהווה משפחה") ושהנחלה מלכתחילה היתה שייכת לסב. כאשר ממ"י יתחיל לעבוד לפי הוראות החלטה 979 ניתן יהיה לבנות בנחלה שלושה מבנים בשטח כולל כנ"ל, ללא מיגבלות. לענין מרפסות מקורות - יש לבדוק בתב"ע אם הן נחשבות כשטח עיקרי או כשטחי שירות. המיגבלות הפיזיות הן מיגבלות התב"ע (קווי בנין וכו'), וכן כיום נדרש שיהיה חיבור פיזי בין "יחידת ההורים" (עד 55 מ"ר) לבין אחד משני הבתים האחרים.

גדעון

תודה. היום לא מאשרים עדיין לפי 979? אם לא מתי צפוי שכן? שוב תודה

עו"ד צבי סיגל

גדעון שוב שלום, ממ"י עדיין נערך לפעול עפ"י החלטה 979. עדיין לא ידוע מתי יתחיל לפעול בפועל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים