זוארץ רחל

תביעה נגד חברת השכרת רכב בחול

שלום,אני סוכנת נסיעות עצמאית עוסק זעיר.לקוח שלי רכש חבילה לקורפו (לא דרכי)וביקש שאעזור לו בהשכרת רכב ,וויתרתי לו מראש על דמי עמלה מבחינתי אני עוזרת לו.שכרנו רכב דרך מנוע חיפוש של השכרת רכב שאני בשיווק שותפים איתם,דהיינו מתוגמלת דרכם כולל ביטוח מורחב..יש לציין שהאתר נותן מגוון הצעות של חברות השכרה שונות ומה שמתאים בוחרים.אחד התנאים שאם יש נזק חברת ההשכרה גובה את כל סכום הנזק מהלקוח בקורפו ולאחר 48שעות האתר בו נעשתה העיסקה וכללה ביטוח מורחב, מחזירים את מלא הסכום ללקוח.ללקוח אכן נגרם נזק כבר בשעה הראשונה היום ההגעה עליה בכביש צר דו סיטרי לחץ של משאית שנסעה בסמוך ללקוח שלי גרמה לסדק בשמשה הקדמית. שהחזירו את הרכב בסיום הטיול חב' ההשכרה גבתה מהלקוח סכום של 973€ פניתי מייד אליהם טלפונית עוד כשהלקוח היה בחול' סיפרתי על הנזק ומיד שלחתי לפי בקשתם תמונות,באוצ'ר,ומכתב מהלקוח על תאור התאונה וכמו שביקשו פירטי בנק.ולאחר ששלחתי אליהם עשרות מיילים קיבלתי תשובה שהם יחזירו תוך 8ימים 630€ בלבד וההפרש 343€זה בעצם דמי ניהול ועודף שלא כיסה את הנזק. שאלתי אותם איך הם הגיעו לסכום של כמעט אלף אירו על סדק בשמשה ואני דורשת לראות חשבוניות והערכת נזק.הם טענו ששמאי מומחה בדק וזאת הערכה שלו.יש לציין שמאז תחילת ספטמבר ועד היום הלקוח לא קיבל כלום אני כל יום שולחת מכתב ערעור על ההחלטה של 300€ דמי ניהול שנשמע מופרז ומוגזם. שוחחתי איתם טלפונית מספר רב של פעמים אין תשובות ברורות.הבאתי מתרגם מ'ס פעמים בתשלום ועדיין אין לנו תשובות.מה עושים?האם יש דרך משפטית שנוכל לקיים?הם יושבים באנגליה אשמח לתשובה מעשית.תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

אני מבין שהתביעה היא נגד החברה בחול. סכום התביעה לא מצדיק הגשתה שם. אני גם לא מזהה היתכנות לתובענה ייצוגית