דורון כהן

תביעה ייצוגית / הסכם פרישה מביש .

פרשתי לפני כשנה ביחד עם 100 איש נוספים משרות המדינה בעקבות הפרטת השרות שבו עבדנו . הסכם הפרישה נכפה עלינו ללא מו"מ ובאישור ההסתדרות שגם מכרה אותנו . לדוגמא : אחרי 26 שנות עבודה ובגיל 63 נאלצתי לפרוש ללא פנסיה מוקדמת או פנסיית גישור תוך קבלת מענק של כ 250,000 ש"ח . לא מכיר וגם אנשי מקצוע לא מכירים מקרה כזה בטח שלא בקרב עובדי מדינה . כ"כ הסכם הפרישה הפלה בין האנשים על רקע גיל הצעירים קיבלו מענקים גדולים יותר מהמבוגרים . אני שוקל הגשת תביעה ייצוגית על רקע הסכם מפלה המבוסס על כל הסכם אחר שנעשה בשרות המדינה ועל רקע הפליה במתן מענק קטן לגיל המבוגר ביחס לגילים צעירים יותר . האם זאת עילה לתביעה ייצוגית ? האם אפשר להגיש תביעה ייצוגית בבי"ד לעבודה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

מתנצל על עיכוב בתגובתי - חזרתי רק עתה מחול. מסתבר כי משרדי בדק הסוגיה לבקשתך ומסר לך שאין היתכנות להגשת בקשה לאישור תובענה יצוגית וכן להגשת תביעה אישית. בדקתי פעם נוספת ונחה דעתי שהתשובה אכן נכונה. צר לי.