ניר מורגוליס

תביעה נגד חברת השכרת רכב בארה"ב על גביית יתר

השכרתי רכב מחברת באדג'ט בארה"ב לתקופה ארוכה יחסית. כאשר באתי לאסוף את הרכב, הוסיפו לי לחיוב עוד 58 דולר על מילוי של מכל דלק במעמד ההחזרה (בלי שביקשתי) למרות שהבעתי התנגדות לשירות הזה, נאמר לי שאני חייב לשלם עליו, אבל אם אחזיר את הרכב עם מכל מלא אז אקבל זיכוי. תיארתי לעצמי שזאת השיטה שלהם לוודא שנהגים מתדלקים את הרכב לפני ההחזרה אז לא התווכחתי יותר מדי ולקחתי את הרכב. בסוף הטיול תדלקתי מיד לפני נקודת ההחזרה (מכל עלה 45 דולר שזה 30% פחות מהמחיר שהם גובים) והחזרתי את הרכב עם מכל מלא (וזה גם רשום בקבלה שקיבלתי במעמד ההחזרה) אחרי שירד לי החיוב מהאשראי, ראיתי שלא קיבלתי שום זיכוי על מכל הדלק הנוסף שהם גבו ממני מראש. הנחתי שמדובר בטעות תמימה ויצרתי קשר עם שירות הלקוחות שלהם ושלחתי להם תמונה של הקבלה שקיבלתי, שבה רשום במפורש שהחזרתי רכב עם מכל מלא. להפתעתי הרבה הם לא הסכימו לתת לי את הזיכוי שמגיע לי ואמרו לי שהקבלה שהראיתי להם לא מוכיחה שום דבר ומה שאני צריך להראות להם זה קבלה מתחנת דלק שמוכיחה שתדלקתי את האוטו. לצערי לא שמרתי את הקבלה של התדלוק האחרון אז אני לא יכול לשלוח להם את מה שהם רוצים. זה חסר היגיון לחלוטין! הם מוכנים לקבל כהוכחה קבלה של תחנת דלק לא מראה שום דבר על מצב מכל הדלק של המכונית, אבל לא מוכנים לקבל קבלה שנכתבה על ידי עובד שלהם, ששמורה אצלם במערכת, ושכתוב בה במפורש שהרכב חזר עם מיכל מלא. זה פשוט הזוי. לא מדובר בסכום מאוד גדול ואני כנראה אשרוד גם בלעדיו, אבל זה עדיין מעצבן, זה ממש מרגיש כאילו נפלתי בתרמית ואני רוצה את הכסף שלי בחזרה. מעניין אותי מה ההיקף של המקרים האלה וכמה לקוחות נוספים נפלו בפח הזה (ואולי לא שמו לב).

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

לצערי אין היתכנות להגשת תובענה ייצוגית כנגד חברה בארהב אלא יש לבדוק שם היתכנות להגשת תוענה ייצוגית עם ע״וד בארהב