צביקה

תביעה על השכרת רכב תקול

לפני מספר חודשים שכרתי רכב בצרפת. השכירות נעשתה דרך שלמה SIXT. לאחר כמה ימים שהיינו עם הרכב בניסעה מינורית (נסענו מרחק מצטבר של כ-250 ק''מ בסה''כ), החננו את הרכב בחניון וכשחזרנו הרכב לא הניע. לאחר שעות ארוכות של המתנה הגיע מכונאי והתברר שברכב היתה תקלה חמורה מסכנת חיים של נזילת שמן היגוי. הרכב היה במצב של השבתה כמובן ונלקח מאיתנו בגרירה, ואז נאלצנו לחכות עוד מספר שעות למונית שתיקח אותנו למלון. בנוסף למחרת היינו צריכים לבזבז שעות ארוכות בנסיעה (במונית) לסניף בעיר מרוחקת ואיסוף של רכב חלופי. פניתי אל שלמה SIXT בתלונה וביקשתי פיצוי על נזק בלתי הפיך לחופשה שלי (טיול בת מצווה), אובדן ימי חופש, עלויות טלפון וסיכון חיי משפחתי. הם ביררו את הנושא מול הצרפתים והחליטו שלא מגיע כלום. מה אני עושה מכאן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

ככל שיש בעניינך תביעה היא תביעה אישית . לא מדובר בתובענה ייצוגית. בית המשפט המוסמך הוא כנראה בית משפט לתביעות קטנות תלוי בסכום התביעה