נאור ש.

תביעה יצגית נגד המדינה

שלום. אני משפטן ולא עוסק בעריכת דין ויש לי שאלה לגבי תביעת המדינה בקשר ל"מענק הקורונה" שאופן ישומו מהווה אפליה ופגיעה בכבוד האדם: יש לי עסק שנמצא שלא זכאי למענק עקב "הפסד": אנו עונים על כל הקריטריונים ואחד מהם (הרף התחתון) הוא "הכנסה חייבת מעסק מעל 24.000 בשנת 2018" . ההכנסות שלנו היו גבוהות מזה (ומתחת לרף העליון) , אך מאחר והיו לנו הוצאות רבות ב-2018, היינו בסה"כ בהפסד בסוף השנה ולכן "נמצאנו לא זכאים" . מתן מענק לעסק אחד תוך שלילת מענק מעסק אחר ורק בגלל שהיה בהפסד מהווה אפליה דהיינו - פגיעה (פגיעה גם בכבוד האדם לא לתכלית ראויה וכו', הרי שגם אני משלם מיסים, כל חודשיים משלם למע"מ כ-8000 ש"ח) . ולמה אני מתעקש שזו קביעה בכובד האדם? וזאת משום שהיות אדם עצמאי - הדבר לא מאפשר לו לקבל חל"ת, אבטלה, מצד אחד ומצד שני לא מקבל את ההטבה , שזקוק לה, (כי גם לי נגרמו נזקים ממצב הקורונה) אז נשאר קירח מכאן ומכאן (כי השכיר מקבל חל"ת/אבטלה) האם מגיע לי "עונש" על שהיו לי הוצאות מרובות ב-2018? אם היה לי פטור ממע"מ עבור 2018 כי הייתי בה בהפסד אז מקובל. אבל מצד אחד לקבל את כל תשלומי המיסים ממני ומצד שני לבעוט בי לכל הרוחות? (ואני עסק קטן , לא חברה גדולה, ועוד התאמתי בקורונה לשלם לעובדים משכורות דמי פנסיה וכו כרגיל ודווקא בגלל אי קבלת המענק נאלצתי לפטר שלא ברצון את אחת העובדות). כנ"ל לגבי פעימה השניה ונחש מה?<לגבי הפעימה השלישית לא נמצאנו זכאים כי " הרווחתם יותר מדי" . בשורה התחתונה, אני לא בטוח שלרשות המסים הייתה הסמכות לבצע את האפלייה ובאופן שבו נעשתה. אשמח לקבל חוות דעת על האפשרות של תביעת המדינה וסיכוייה + עלויות. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

ליבי ליבי איתך אך למרבה הצער איני מזהה היתכנות להגשת תובענה ייצוגית. יתכן ומבלי לקבוע עמדה יתכן וניתן להגיש בגצ בטענת הפליה אך גם זאת בספק. אין כאן הפליה בינך לבין עסק אשר מצבו במצבך. הפליה אם קיימת היא בינך לבין עסקים אחרים אך מצבם שונה. יתכן וניתן להגיש עתירה באשר לסבירות הקריטריונים אך גם זאת בספק. אם תחפוץ בכך ניתן גם לשוחח עימי בטל;0544230645